EUSA

European University Sports Association

Onder leiding van de European University Sport Association worden in de oneven jaren doorgaans een twintigtal European University Championships georganiseerd en staan in de even jaren de European University Games op het programma. In de studentensportwereld worden deze kampioenschappen ook wel afgekort tot EUC’s en EUG’s. 

Als student kom je over het algemeen in aanmerking om aan deze kampioenschappen deel te nemen als je in het jaar voorafgaand aan het EUC of de EUG het Nederlands Studentenkampioenschap in de betreffende tak van sport gewonnen hebt. 

Vanuit Studentensport Nederland is de commissie SSN Internationaal verantwoordelijk voor de informatievoorziening en inschrijvingen rondom deze EUC’s en EUG’s. De huidige commissie wordt gevormd door Luuk Minnaar en Jerry van Sluis. Beide zijn in jaren hiervoor al actief geweest als bestuurder in de studentensportwereld. Zo was Luuk de commissaris sport van Sportraad Utrecht in het jaar 2018-2019 en was Jerry de commissaris sport van Studentensport Nederland in het jaar 2019-2020.

Wil jij graag weten of je in aanmerking komt voor deelname aan één van de onderstaande kampioenschappen? Neem dan contact op met Luuk en Jerry via internationaalssn@gmail.com


Belgrado (Servië)

European University Games 2021

Doordat corona nog altijd de sportwereld en -evenementen in zijn greep houdt, kunnen wij jullie op dit moment helaas slechts melden dat de European University Games die van 14 tot en met 27 juli op het programma stonden in Belgrado niet in juli 2021 plaats zullen vinden en dat er gekeken wordt naar nieuwe data later dit jaar.

Om een betere indruk van dit prachtige evenement te krijgen verwijzen we je graag naar de website van European University Games.

Łódź (Polen)

European University Games 2022

Ben jij benieuwd of jij in aanmerking komt voor deelname aan de European University Games 2022, die van 15 tot en met 31 juli 2022 plaatsvinden in het Poolse Lodz? Neem dan contact op via internationaalssn@gmail.com

Meer informatie over het evenement zelf is te vinden op de website van European University Games.

AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.