Sport speciaal voor studenten

Sport is een belangrijk onderdeel voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van jongeren. Voor veel studenten betekent gaan studeren ook dat zij opzoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om te kunnen gaan en blijven sporten. Door heel Nederland zijn er erg veel mogelijkheden op het gebied van sport beoefenen speciaal voor studenten. Zo is het naast het afsluiten van een studentensportlidmaatschap ook mogelijk toe te treden tot een van de vele sportverenigingen speciaal voor studenten. Deze verenigingen zijn er zowel voor de fanatieke sporters als voor de studenten die opzoek zijn naar sociaal contact en gezelligheid. Deze verenigingen zijn naast het aanbieden van sport namelijk ook studentenverengingen die veel verschillende soorten activiteiten en borrels organiseren. De studentensportverenigingen kennen vaak geen ontgroeningen en zijn laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die de sport al beoefend of die deze graag wil leren.


Sport per studentenstad

Ga jij studeren of studeer jij al en wil jij ontdekken wat er in jouw studentenstad allemaal mogelijk is op het gebied van sport? Wij hebben alles per stad op een rijtje gezet.

Studentsportbonden

Net als de reguliere sport kent de studentensport sportbonden. Ontdek welke sportbonden er allemaal zijn en wat zij voor jou kunnen betekenen.


AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.