SAMEN STERK VOOR DE SPORTENDE STUDENT!

STUDENTEN SPORT NEDERLAND

GNSK

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is het grootste, jaarlijks terugkerende, meerdaagse multisportevenement voor studenten in Nederland. Het GNSK wordt ieder jaar in een andere stad georganiseerd en gemiddeld zijn er zo’n 1500 deelnemende studenten uit 16 verschillende studiesteden. Traditioneel gezien gaan de studenten de strijd met elkaar aan in zo’n 12 tot 16 verschillende sportdisciplines. De studentenstad die over al deze sportdisciplines het best presteert wordt gekroond tot eindwinnaar van het GNSK!

Net zoals bij de losse Nederlandse Studentenkampioenschappen komen de winnaars, wanneer er in deze tak van sport een Europees vervolg is, per onderdeel in aanmerking om het daaropvolgende jaar af te reizen naar het EUC’s of de EUG’s. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar de ‘pagina EUSA-evenementen’

Ben jij nog nooit bij een GNSK geweest of wil je gewoon herinneringen ophalen aan het laatste GNSK dat doorging? Check dan de video hieronder!

0:00
0:00


AFAS GNSK 2022

Afgelopen zomer waren Den Haag en Delft gaststeden voor het grootste studentenmultisportevenement van Nederland. Meer dan 1000 sportende studenten verspreid over 3 dagen. Voor de volledige livestream klik op de onderstaande link.


AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.