GNSK

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is het grootste, jaarlijks terugkerende, meerdaagse multisportevenement voor studenten in Nederland. Het GNSK wordt ieder jaar in een andere stad georganiseerd en gemiddeld zijn er zo'n 1500 deelnemende studenten uit 16 verschillende studiesteden. Traditioneel gezien gaan de studenten de strijd met elkaar aan in zo'n 12 tot 16 verschillende sportdisciplines. De studentenstad die over al deze sportdisciplines het best presteert wordt gekroond tot eindwinnaar van het GNSK!

Net zoals bij de losse Nederlandse Studentenkampioenschappen komen de winnaars, wanneer er in deze tak van sport een Europees vervolg is, per onderdeel in aanmerking om het daaropvolgende jaar af te reizen naar het EUC's of de EUG's. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar de 'pagina EUSA-evenementen'

Ben jij nog nooit bij een GNSK geweest of wil je gewoon herinneringen ophalen aan het laatste GNSK dat doorging? Check dan de video hieronder!GNSK 2024

Het multi-sportevenement voor studenten

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 2000 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Studentensport Nederland organiseert dit jaar de 64e editie in de studentenstad Rotterdam.


Op 7, 8 en 9 juni 2024 zullen de studentensporters uit alle studentensteden van Nederland strijden in 13 verschillende sportdisciplines om de titel Nederlands Studentenkampioen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2024’ dragen.
AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.