SAMEN STERK VOOR DE SPORTENDE STUDENT!

STUDENTEN SPORT NEDERLAND

Het NSK Boulderen is van start in Utrecht

Boulderen is al jarenlang een snel groeiende sport in Nederland, zeker onder studenten. Vandaar dat we vandaag langsgaan bij het NSK Boulderen. 240+ deelnemers hebben zich aangemeld voor deze editie. De gehele klimhal Zuidhaven staat bomvol met enthousiaste studenten. Het is in volle gang.

Kwalificaties

Met zoveel deelnemers kan natuurlijk niet iedereen in de finales staan. Een typisch toernooi format is ook niet te doen op een dag. Vandaar dat ze tot 17:00 vanavond kwalificaties klimmen. De kwalificaties worden bijgehouden met een app, Toplogger, waarin iedereen invult welke boulder zij behaald hebben en of dit in een keer gelukt is. De beste twaalf zullen na het avondeten doorgaan naar de finales. Zes dames en zes heren zullen voor de hoofdprijs gaan strijden.

Festivalsfeer

Met muziek door de hallen hangt er hier in Utrecht een geweldige sfeer. Iedereen is langzaam warm aan het worden en we zien dat de lastigste boulders nu vaker uitgedaagd worden. Er worden meerdere clinics gehouden in acro en fysio door Fysio Fabriek. We spraken Vincent Bindervoet over zijn rol bij de dag, ‘Als je het als EHBO rustig hebt, is het een goeie dag!’ spreekt hij dankbaar over de behendigheid van de klimmers.

Meer weten? 

Volg ons @studentesportnederland en @rabnskb op Instagram voor foto's en updates gedurende het hele NSK.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

Ontdek meer van Studenten Sport Nederland

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder