Eindstand AFAS stedenklassement 2021 – Datum bericht 20-12-2021

Beste Studentensporter,

Het AFAS-stedenklassement 2021 is tot een einde gekomen. Nijmegen is de winnaar geworden van het AFAS-steden klassement 2021. Zij worden op het podium vergezeld door Wageningen en Eindhoven. Eervolle vermelding gaat naar Enschede! Zij zijn qua NSK’s prestaties het beste, echter omdat zij minder actief waren bij de bonus rondes werden zij helaas voorbij gestreefd.

Het eindklassement rondom deze bonus rondes wordt winnend afgesloten door Wageningen, waarbij Maastricht en Nijmegen het podium completeren. Waar winnaars zijn worden natuurlijk ook prijzen verdeeld.

Wij willen alle deelnemende steden danken voor hun inzet en deelname.

Tot volgend jaar!

Online StudentenSportQuiz – Datum bericht 19-05-2021

Beste Studentensport Liefhebber,

Op vrijdag 21 mei staat de tweede editie van de StudentensportQuiz op het programma!! Vorig jaar was de eerste editie, met bijna 500 deelnemers, een groot succes en wij dagen jou uit om er dit jaar met de prijzen vandoor te gaan!!

Deelname is gratis en open voor iedereen, voor studenten én niet studenten!! Net als vorig jaar wordt de quiz gepresenteerd door de ervaren quizmasters van Upbeatles en is het te volgen via Youtube. De livestream start vanaf 20:00 en de eerste ronde begint om 20:30.

Van tevoren inschrijven is niet nodig! Het enige dat jij moet doen is zorgen dat je een team samenstelt en geniet van een mooie avond. Een link naar de antwoordformulieren wordt vrijdag tijdens de aftrap van de quiz met jullie gedeeld!!

Meer informatie is deze week te vinden op de evenementpagina.

Uiteraard stellen wij het erg op prijs als jullie dit ook met vrienden en andere studentensporters kunnen delen!!

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=ho9tf0BpiI4

Evenementpagina: https://www.facebook.com/events/301837304649729/?active_tab=discussion

SSN start campagne #Alleensamen – Datum bericht 15-04-2021

#Alleensamen zorgen we dat we kunnen blijven sporten  Sinds enige tijd mogen we weer binnen de maatregelen met elkaar buiten sporten. Sport is ontzettend belangrijk voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van studenten. Studenten wonen vaak in niet al te grote kamers en komen door de huidige maatregelen lastiger in contact met elkaar. Het mogen uitoefenen van sport zorgt ervoor dat studenten in beweging blijven en toch ook fysieke sociale contacten kunnen hebben. 

Studentensport Nederland is samen met de Rijksoverheid een campagne gestart. Met de boodschap die wij hiermee uitdragen hopen dat wij samen met jullie kunnen blijven genieten van de sport. Laten wij ons allen aan de geldende maatregelen houden zodat wij elkaar op het veld en hopelijk snel ook in de zaal kunnen ontmoeten. 

Wil jij ook je steentje bijdragen en meedoen aan de campagne? Ga naar de website van Studentensport Nederland, maak een account aan en genereer je eigen poster. Tag @studentensportnederland zodat zij de boodschap verder kunnen delen!

Dé Upbeatles Studentensportquiz komt terug – Datum bericht 14-04-2021

Wegens groot succes zal er ook dit jaar een online AFAS studentensportquiz worden verzorgd door Studentensport Nederland en de Upbeatles! Wil jij graag revanche nemen? Laten zien dat je sportkennis alleen maar gegroeid is? Of heb jij vorig jaar dit prachtige evenement helaas moeten missen? Dan is er NU de kans voor jou om dit waar te maken.


De quiz zal plaatsvinden op vrijdag 21 mei van 20:00 tot 22:00 en deelnemen is geheel gratis. Het enige wat jij met je team hoeft te doen is een fantastische teamnaam bedenken en er helemaal klaar voor zijn om de winst in de wacht te slepen!


Bovendien zijn er prachtige prijzen te winnen dus trommel zoveel mogelijk teamgenoten, studiegenoten of vrienden op en zet vrijdag 21 mei in je agenda!


Tot dan!

Online workshop avond – Datum bericht 20-03-2021

Op 25 maart organiseert Studentensport Nederland een workshop avond. Tijdens deze avond zullen er in 2 rondes verschillende thema’s worden behandeld.  Het bijwonen van de workshops is kosteloos en toegankelijk voor iedereen binnen de studentensport gemeenschap.


Ronde 1 (18:00-19:30):

  • Werkgeverschap en sollicitatie training – AFAS Software
  • Acquisitie, werving van sponsoren en leden – Feisty


Ronde 2 (20:00-21:30):

  • Waarborgen mentale gezondheid – Academic Vision
  • Werving bestuursleden & vulling commissies – Feisty
  • Masterclass connectie & community (tijdens corona) – Power2Improve


Wij zien jullie allemaal graag tijdens deze leerzame avond!

GNSK 2021 Afgelast – Datum bericht 09-03-2021

Helaas moeten wij jullie informeren dat wij naar aanleiding van de aanhoudende corona-maatregelen genoodzaakt zijn om het (alternatieve) GNSK 2021 definitief te annuleren.


In de afgelopen maanden hebben wij in voorbereiding op dit prachtige evenement met liefde en plezier verschillende malen overleg gehad over een alternatieve vorm van het GNSK 2021. De opzet waarbij we via voorrondes toe zouden werken naar een finaleweekend op 5 en 6 juni gaf ons een mooi vooruitzicht en gaf ons ook veel energie. Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat we samen met de OSSO’s hebben moeten besluiten dat, ondanks alle beste bedoelingen en ondanks alle creatieve oplossingen, het niet haalbaar en niet verstandig is om het evenement door te laten gaan.

Wij willen jullie allen nadrukkelijk bedanken voor de samenwerking, het meedenken en waardevolle input in aanloop naar een evenement waar we jullie graag fysiek ontmoeten hadden. In het bijzonder willen wij Luuk Minnaar bedanken voor al het werk dat hij heeft verzet in deze afgelopen maanden.


Wat de komende maanden ons precies gaat brengen met betrekking tot de doorgang vanNederlandse Studenten Kampioenschappen is moeilijk te zeggen, maar wij hopen jullie hier snel over te informeren.


Wij zien jullie graag allen weer op het GNSK in 2022!


Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie die richten mailen naar: sport@studentensport.nl

NSK Weg & Winnaars AFAS Voucher – Datum bericht 29-02-2021

Op 27 februari heeft het NSK weg voor het eerst digitaal plaatsgevonden. Dit online evenement werd georganiseerd door de Delftse Studenten AV’40. Voor deelnemers was het mogelijk om door middel van Strava uploads deel te nemen aan de 5km en de 10k. Daarnaast was het ook mogelijk om deel te nemen aan het creatieve figur running, waarbij het draait om het tekenen door middel van rennen en gps tracering. Graag feliciteren wij de winnaars van dit sportieve evenement met hun prestatie.


Daarnaast gaf Studentensport Nederland namens AFAS Software tijdens dit evenement 4 vouchers weg ter waarde van 50,- euro aan verschillende verenigingen. Ook deze winnaars willen wij natuurlijk van harte feliciteren. Wij hopen dat de vouchers goed van pas komen!


Bedankt DSAV’40 voor dit sportieve corona proof NSK!

Oproep kabinet sport voor jongeren – Datum bericht 20-02-2021

Samen met onze leden en verschillende sport- en jongerenorganisaties hebben wij de handen ineen geslagen om een oproep te doen richting het kabinet om sporten voor jongeren weer mogelijk te maken.

De afgelopen tijd zijn jongeren veel in het nieuws gekomen door de vele gezondheidsproblemen die voor deze groep aan het licht komen, veroorzaakt door de langdurende strenge corona maatregelen.

Wij zullen natuurlijk altijd onze verantwoordelijkheid nemen bij het naleven van de gestelde maatregelen, maar wij hopen dat wij met sport een deel van de oplossing mogen bieden voor het verbeteren van zowel de fysieke, mentale als sociale gezondheid van jongeren.

Graag bedanken wij de partijen die samen met ons deze brief mogelijk hebben gemaakt met daarbij in het bijzonder de Nijmeegse Studenten Sport Raad.

Lees en deel de brief en betuig je steun!

Campagne studentensport Nederland en de Rijksoverheid #Eenkleingebaar – Datum bericht 13-01-2021

Veel jongeren voelen zich eenzaam nu, steun elkaar met #eenkleingebaar

Studentensport Nederland is in samenwerking met de sportkoepels, de universitaire sportcentra, de aangesloten hbo steden en het Ministerie van Algemene Zaken een campagne gestart om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan.

Helaas moeten mogen wij de komende tijd niet samen sporten zoals gewoonlijk nu de lockdown verlengd is. Juist in deze tijden is het belangrijk om aan elkaar te blijven denken en soms net een beetje extra te doen voor je sportmaatjes, teamgenoten en andere vrienden. Door het weinige sociale contact in deze tijden staat voor veel studenten de mentale gezondheid onder druk. Laten wij in deze lastige periode extra op elkaar letten en elkaar een hart onder de riem steken!

Doe jij ook mee met de campagne van Studentensport Nederland en de Rijksoverheid? Laat zien op jouw social media wat jij in deze tijden doet voor de mensen om je heen met de #eenkleingebaar en tag Studentensport Nederland Rijksoverheid zodat jij weer anderen kunt inspireren!

AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.