SAMEN STERK VOOR DE SPORTENDE STUDENT!

STUDENTEN SPORT NEDERLAND

Een geslaagd première voor het NSK Padel 2023

Geschreven door Orson Schuijers

Padelclub Rotterdam Feyenoord. 07-11-’23 14:07    

De indoorhal van Padelclub Rotterdam Feyenoord was een mooi speelveld voor het inaugurele padel studentenkampioenschap. Gedurende de hele dag zijn er op alle niveaus in alle poules prachtige wedstrijden gespeeld. Hoewel er bij deze editie veelal teams uit thuisstad Rotterdam waren, is iedereen die we gesproken hebben erop gebrand om het NSK net zo hard te laten groeien als de sport zelf.

Rotterdamse spelers bezetten de finales

Van de hoofdcompetitie in de Advanced Mens Double waren alle vier de duo's uit Rotterdam. Een enkele was geen lid bij Erasmus Padel. Dus een Rotterdamse finale zou het sowieso worden. De halve finales hadden weinig spanning. We hebben alle halve finalisten gesproken voor hun wedstrijden. Roman van der Werf en Joris Krijger hadden niet per se de zwaarste groepsfase. Zij waren de enige in hun poule met meer dan 1 overwinning. Helaas kwam het duo niet verder dan een enkel gewonnen game. Timo Noort, een van de organisatoren van het NSK, en zijn partner Luis Palau hadden minder succes in tegen uiteindelijke winnaars Hugo Kroonen en Bob Hessels. Een snelle 6-0 bevestigde onze finalisten.

Een finale tussen bekenden

Daan Coppelmans en Danny Oerlemans hadden zich een finaleplek verzekerd met de 6-1 overwinning. De laatstgenoemde is teamgenoten met Hugo Kroonen en Bob Hessels bij Erasmus Padel Club. Beide partijen waren dus extra gebrand om de eerste NSK padel titel mee naar huis te nemen. Voor de finale waren de vier spelers een Spaans biertje met elkaar aan het delen, ‘Voor die extra Spaanse flair natuurlijk’, werd met gelach gezegd in verwijzing naar het grote padelland Spanje. De finale ging van start met een ruime voorsprong voor Bob en Hugo. Er was een gat van vijf games geslagen tussen de twee duo’s, maar dynamisch duo Danny en Daan vonden hun mojo weer en wonnen drie games achter elkaar. ‘Als je bij padel heel even niet op je best speeld, verlies je al snel een paar games, dus zeiden we al snel tegen elkaar, nu weer even volle focus’ zei Hugo Kroonen achteraf. ‘Die jongens lopen al heel de week te roepen dat ze studentenkampioen zouden worden, maar daar gaan wij dus even een stokkie voor steken’, werd vooraf nog door Danny en Daan geclaimed, echter konden zij niet verder komen dan drie games. Dus zijn Hugo Kroonen en Bob Hessels onze eerste NSK Kampioenen ooit!

Hieronder zie je de interviews:

Een grote dank aan alle organisatoren: Alle commissieleden van EPA, Emma Caviet, Timo Noort, Leatitia Bosveld, Teun van Veldhoven en Kenzie Tetenburg. Het camerawerk en de aftermovie door Melvin Meijer. Verslaggeving gedaan door Orson Schuijers namens Studentensport Nederland. En een laatste dank aan de sponsoren van dit padel: EY Nederland en de KNLTB.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.

%d bloggers liken dit: