SAMEN STERK VOOR DE SPORTENDE STUDENT!

STUDENTEN SPORT NEDERLAND

NSK Padel 2023 voorbeschouwing

Geschreven door Orson Schuijers

Padelclub Rotterdam Feyenoord       03-11-2023 13:09

Het eerste Padel Studenten Kampioenschap start morgen.

Padel is in de afgelopen jaren een nationaal bekende sport geworden. Al meerdere jaren staat padel aan de top van snelst groeiende sporten in Nederland. Deze trend wordt natuurlijk niet gemist door studentensportverenigingen. Zoals jongeren vaker doen bij trends, waren de tennisverenigingen voor studenten er als de kippen bij om padel aan te bieden.

Om padel echt te integreren als officiële studentensport miste er natuurlijk nog maar één ding: een Nationaal Studenten Kampioenschap.

Vierde padel toernooi dit jaar

Padel heeft dit jaar al meerdere grote toernooien gehad in Nederland. De meest recente, de World Padel Tour in Amsterdam, vulde alle stoelen in AFAS Live. De Padel Copa werd net als ons NSK gehouden in Rotterdam in midden september. Dit waren twee toernooien met de beste internationale spelers waardoor Nederland nu wereldwijd ook als een heus padelland gezien wordt. In maart werd in de IJsselhallen in Zwolle het NK Padel powered by EY gehouden. Die hebben sinds de voorgaande editie een flinke groeispurt gemaakt.

Voorheen was de prijs voor de eerste plek een nieuw blik ballen en afgelopen editie was er al een prijzenpot van €12,400. Nu zullen onze studenten niet voor zo’n grote prijzenpot strijden, maar een NSK winnen gaat bij de meeste om de eer. Net als alle bovenstaande toernooien zijn wij trots dat ons NSK ook ‘Powered by EY’ is.

Programma zaterdag

Er zullen vier verschillende competities gespeeld worden op het NSK Padel. De hoofdcompetitie is de ‘Mannen Intermediate/Advanced’ met 20 duo’s die voor de hoofdprijs zullen strijden. De op een na grootste poule is de ‘Mannen Beginner/Intermediate’ met 12 teams. De andere twee competities zijn de Mixed teams in beide klassen met 4 teams per categorie. De dag zal beginnen om 10:00 en de finales zullen gespeeld worden rond 19:00. Met zo’n lange dag zal het naast de vaardigheden ook om het uithoudingsvermogen van de padellers gaan.

NSK padel volgen

Volg @Studentensportnederland, @KNLTB en @Erasmuspadel op Instagram en andere sociale media om op de hoogte te blijven van het @EY_nederland NSK Padel met foto’s, video’s en interviews!

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.

%d bloggers liken dit: