SAMEN STERK VOOR DE SPORTENDE STUDENT!

STUDENTEN SPORT NEDERLAND

NSK Golf 2023

Valkenswaard-

Op een door zon overgoten dag gingen de deelnemers van het NSK Golf, The Student Open '23, langs de 18 prachtige holes van de Eindhovensche Golf. Voor het eerst sinds 2021 werd de 'Student Open' weer gehouden. De competitie was anders ingedeeld dit jaar. De typische splitsing van mannen en vrouwen is vervangen door een splitsing op handicap. Handicaps onder -12 speelden voor de hoofdprijs, boven de twaalf werd Stableford toegepast om op de terechte winnaar uit te komen. Twee podiums zijn dus het resultaat.

Winnaar Lieve van Veggel verdedigde haar titel met een -2 onder par en sprak ons toe met een glimlach op haar gezicht: 'laatste keer dat ik hier gespeeld heb was alweer 6 maanden terug, maar er is weinig veranderd en de baan was net zo fijn'. Ze bleek een van de weinige die geen problemen had met de "gladheid" van de green.

'De greens zijn erg snel en dat is vrij lastig spelen  ...   Het is geen klacht maar het houdt het spel wel uitdagend' benoemde eenmalig winnaar van het NSK Golf Martijn Smits. Hij werd tweede met een +4 over par. Deze uitdaging werd door alle deelnemers geëchood en zorgde voor de nodige frustratie bij velen. Olivier Stigter was afgelopen editie een van de winnaars. Nu kwam hij met de een na hoogste handicap, +0.7, aan op de Eindhovense baan. Voor Stigter was het de eerste maal hier spelen en dat bracht hem de nodig moeite, vooral bij lastige puts. Hij had net genoeg gedaan in de tweede 9 holes om nipt de derde plek te pakken.

De tweede categorie van de competitie was er voor de spelers met een handicap -12 of lager. De competitie bleef hier tot laat in de flights spannend door de kanshebbers die door het veld verdeeld waren. Leonie Lanzen was, tot haar eigen verbazing, winnaar in deze categorie 'no i don't think i am up there, right?' was haar reactie bij het horen dat ze de top drie had gehaald. Achter haar 44.5 score stond Jeroen Maessen met 39 punten. Derde plek was er voor Gabriel Berman die ervoor zorgde dat de in Nederland studerende Duitsers twee plekken op het Stableford podium hadden.

Benieuwd naar meer studenten golftoernooien dit seizoen? Volg @student_golf op instagram om op de hoogte te blijven van alles over Student Golf!

Dit delen:

AFAS Software &

Studentensport Nederland,

een sportieve combinatie.